Bakstetradisjoner i Norge:
Baking av brød og lefser på takke er en gammel tradisjon i Norge.
De eldste funnene av baksteheller er fra klebersteinbrudd i Hardanger omkring år 1100.
Produksjonen av disse hellene har trolig pågått fram til 1600. Etter dette ble det brukt skiferheller
og jernheller helt til Meteor Elektrisk Steketakke kom i 1955.
Det finnes uendelig mange flatbrød- og lefseoppskrifter. Man kan variere med ulike typer mel,
poteter og melkeprodukter. Mange bakstekoner, gårder og lokalsamfunn har sine egne oppskrifter.
Lefser ble tradisjonelt sett mer brukt til høytid, mens flatbrød var brukt både til hverdag
og fest.
Engmark Meteor Steketakke
Siden steketakken kom på markedet i 1955 har den fått en plass i mange norske hjem. Takken byr på muligheter for norsk tradisjonsbakst og matretter fra hele verden.
Noen herlige bilder fra en gammel reklamekatalog.